اقوال امام خمینی ره پیرامون کشمیر؛

ساخت وبلاگ

بسم اللہ الرحمٰن الرحیم

اقوال امام خمینی ره پیرامون کشمیر؛

  جمع آوری و ترتیب : فردوس احمد میر کشمیری

توحید کلمه و وحدت باعث آزادی و نجات مسلمین از استکبار از جمله کشمیرعزیز از اشغال و ظلم هندوی بدبخت؛

امام خمینی ره در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۴۴ / ۲۰ رجب ۱۳۸۵ / 14 نوامبر ۱۹۶۵ ، در مکان نجف، مسجد شیخ انصاری تحت عنوان وظیفه سران ممالک اسلامی و مسئولیت علما در معرفی برنامه‌های اسلام در جمع علما، فضلا و طلاب حوزه علمیه نجف با محور تکلیف سران کشورهای اسلامی، حفظ وحدت کلمه در سخرانی تاریخی خودشان فرمودند:

... اگر اینها (مسلمانان)توحید کلمه کنند، دیگر یهود به فلسطین طمع نمی‌کند؛ دیگر هندو به کشمیر طمع نمی‌کند. این برای این است که نمی‌گذارند شما متحد بشوید. بدانند آنها- می‌دانند هم- دستهایی که می‌خواهند منابع شما را از دستتان بگیرند، می‌خواهند ثروت شما را به رایگان ببرند، می‌خواهند ذخایر تحت الارضی و فوق الارضی شما را به یغما ببرند، آنها نمی‌گذارند که عراق و ایران با هم متحد بشود؛ ایران و مصر با هم متحد بشود؛ ترکیه و ایران با هم متحد بشود؛ همه‌شان با هم وحدت کلمه پیدا کنند. نخواهند گذاشت.
ولی شما تکلیفتان این نیست؛ رؤسا تکلیفشان این است که بنشینند با هم تفاهم کنند، حدود و ثغور خودشان را حفظ کنند، هر کدام حدود و ثغورشان محفوظ، لکن آن دشمن خارجی که به شما اینقدر ضرر وارد می‌کند در مقابل او توحید کلمه کنید. اگر توحید کلمه بکنید، یک مشت یهودی دزد در فلسطین است، بیش از یک میلیون از مسلمین را ده سال، بیشتر از ده سال است که متفرق کرده‌اند و ممالک اسلامی نشسته‌اند با هم عزا گرفته‌اند، اگر توحید کلمه باشد چطور می‌توانند اینها، این یک مشت یهود دزد، چطور می‌توانند فلسطین شما را از دستتان بگیرند و مسلمین را از فلسطین بیرون کنند و

نتوانید هیچ کار بکنید؟ اگر توحید کلمه کنید، چطور هندوی بدبخت می‌تواند کشمیر عزیز را از ما بگیرد و از مسلمین بگیرد و هیچ کاری از آنها نیاید؟!.       اینها مطالبی است که جزو واضحات است منتها تذکر لازم است...

(صحیفه نور امام راحل، جلد ۲ صص ۳۲ تا ۳۴ / یا  ج 1،ص120و121)

اقوال امام خامنه ای پیرامون کشمیر؛

 امروز قضیه کشمیر یک فاجعه است یک مصیبت است.

سکوت مجامع بین الملل در قبال کشتار مسلمانان در کشمیر؛ (بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم 1369/۰۳/۰۲)

اگر میبینیم که دستگاه‌های به اصطلاح طرفدار حقوق بشر، در مقابل چشم خودشان مشاهده میکنند که در کشمیر، دهها مسلمان مورد کشتار بیرحمانه قرار میگیرند و دم نمیزنند، به خاطر این است که مردمِ آن‌جا مسلمانند. حقوق بشر معتبر است، مگر در مورد مسلمانان! سازمان ملل و کمیته‌ی حقوق بشر و سازمانهای مختلفِ گوشه و کنار عالم منتظرند ببینند امریکا با چه کسی بد است، تا به بهانه‌ی حقوق بشر، روی او فشار بیاورند! اینها در مقابل حوادث کشمیر و فلسطین، لب از لب باز نمیکنند؛ انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده است!

یک گله گوسفند که حرکت میکند، اگر یک نفر با گلوله بزند و سی، چهل رأس گوسفند را بیندازد، از انسانهایی که میبینند و میفهمند، آه و افسوس بلند میشود که این حیوانها چه کرده بودند؟! از مسلمانان کشمیر در یک تظاهرات، دهها نفر انسان را میزنند و میکشند؛ ولی تمام داعیه‌های طرفداری از حقوق بشر در دنیا فراموش میشود و انگار چنین چیزی اتفاق نیفتاده است!

حضرت آیةالله خامنه ای به افزایش مذهب گرایی در سراسر دنیا اشاره کردند و با بیان حساسیت شدید دستگاههای جبار قدرت نسبت به مسلمانان فرمودند: امروز نسبت به مسلمانان حساسیت زیادی در جهان بوجود آمدهاست و در قلب اروپا و کشورهای مدعی آزادی و دموکراسی فشار فوق العاده ای بر روی مسلمانان وارد میشود.در فلسطین اشغالی صهیونیست های دست آموز آمریکا مردم مسلمان را به رگبار گلوله می بندند و در کشمیر دهها تن از مسلمانان تنها در یک تظاهرات هدف کشتار بیرحمانه قرار میگیرند این در حالی است که سازمان ملل و مجامع مختلف مدعی طرفداری از حقوق بشر در برابر این جنایات هولناک سکوت اختیار کرده و چنین به نظر میرسد که حقوق بشر معتبر است مگر در مورد مسلمانان!.

 

آنچه مسلمانان بیچاره‌ی کشمیر میگویند، یک سر سوزن از حق دور نیست؛ (بیانات در دیدار میهمانان و شرکت‌کنندگان کنفرانس جهانی اهل‌‌بیت(ع) ۱۳۶۹/۰۳/۰۴)

شما ببینید، در هر گوشه‌ی عالم که مجموعه‌ی مسلمانی هست، از یک طرف احساس هویت اسلامی میکند، و از طرف دیگر سختگیری نسبت به آنها، بیش از دیگران است. نمونه‌ی دیروزی آن، مناطق آذربایجان شوروی و بعضی مناطق دیگر، و نمونه‌ی امروزی آن، کشمیر است. مسلمانان در آن‌جا، حرف حق خودشان را میزنند. آن کسی که از قضایا و سرگذشت کشمیر مطّلع باشد، میداند که آنچه مسلمانان بیچاره‌ی کشمیر میگویند، یک سر سوزن از حق دور نیست. کسانی که آنها را خاموش میکنند، ناحق میگویند. کسانی که به آنها حمله میکنند، عمل ناحق انجام میدهند. متأسفانه دنیا هم به این قضایا، با خونسردی نگاه میکند.

اگر مسلمین بخواهند از اسلام دفاع کنند، باید خودشان قوی بشوند. ما در ایران اسلامی و در نظام مقدسی که بر پایه‌ی دین و به دست فرزند پیامبر و سلاله‌ی عترت - امام امت(رضوان‌‌اللَّه‌علیه) - پدید آمد، بنا داریم که با همه‌ی توان و با همه‌ی نیروی ملی و ذاتی و ایمانی مردم خودمان، به سمت اقتدار واقعی و حقیقی اسلام پیش برویم و مطمئنیم که خداوند به ما کمک خواهد کرد.

 

کشمیر مظلوم اشغال شده است توسط هند، زخم کهنه بر پیکر شبه قاره از طرف انگلیس مستکبر، روشهای غیرانسانی و حداکثر ظلم و تجاوز به ناموس در کشمیر جاری است؛(پیام به کنگره عظیم حج   1370/03/26)

مسأله‌ی بعدی، وضع مسلمانان کشمیر است. دولت هند، با استفاده از اشتغال دنیای اسلام به مسائل حاد ماههای اخیر، که موجب غفلت عمومی از وضع آن برادران جدا افتاده و مظلوم شده، حداکثر فشاری را که توانسته، بر آن مردم وارد آورده و جان و مال و حتّی - بنا بر نقل - ناموس آنان را مورد تعرض و تاراج قرار داده است. این‌جانب اکنون درصدد آن نیستم که در ماهیت مسأله‌ی کشمیر قضاوتی بکنم - و مطلعین می‌دانند که این، یکی از زخمهای کهنه‌یی است که انگلیسیهای استعمارگر در هنگام خروج اجباری خود از هند، بر پیکر شبه‌قاره وارد کرده و به وسیله‌ی آن از مسلمانان هند بزرگ انتقام گرفتند - سخن ما آن است که دولت هند در برخورد با این مسأله، از ابزارهای خشن و نامناسب استفاده کرده و با اطمینان به این‌که دولتهای بزرگ و سازمانهای مدعی حقوق بشر هیچ دفاع واقعی از مسلمانان نخواهند کرد، به روشهای غیر انسانی متوسل شده است.

ملتهای مسلمان باید بدانند که مسلمان کشمیری از آنان متوقع آن است که از او دفاع کنند، و این وظیفه‌ی اسلامی و برادرانه‌ی مسلمین است، و دولت هند اگر تصور کند که می‌توان آن جمع کثیر از مسلمانان را بدون هیچ عکس‌العمل از سوی مسلمین جهان، برای همیشه تحت فشار نگهداشت، بی‌شک در اشتباه است.

 

سرکوبی وحشیگری مسلمانان کشمیر و عدم انعکاس مظالم کشمیر در دنیا؛ (بیانات در دیدار اعضای سمینار «ائمه‌ی جمعه» ۱۳۷۱/۰۶/۳۱)

این، یک نمونه است. نمونه‌ی دیگر، کشمیر است، که دیدید با کشمیر چه کردند! سربازان هندو را با آن وحشیگری برای سرکوب مسلمانان به کشمیر فرستادند. این ماجرا هنوز هم به شکلی دنباله دارد و در دنیا هم اصلاً منعکس نمی‌شود. این، وضع افغانستان است که مسلمانان با هم مبارزه می‌کنند و می‌جنگند. قدرتها و دولتها که در چنین مواقعی، به شکلی اعلام وجود می‌کنند و حرفی می‌زنند، این‌جا حرفی نمی‌زنند. البته هرچه اینها - قدرتها و دولتها - نزدیک نیایند و به محیط اسلامی نزدیک نشوند بهتر است و ما خوشحالیم؛ چون آمدن آنها بیشتر مایه‌ی دردسر و مشکل است. غرض؛ اینها از تماشای درگیری مسلمانان خوشحالند! از این‌که مسلمانان مفلوک باشند، سرکوب شوند، گرسنه بمانند و در زندگی اجتماعی و سیاسی خودشان پیشرفت نکنند، خوشحالند! این، وضع اسلام در دنیاست. اما در این مجموعه، آن‌جایی که مرکز توجه خصمانه‌ی دشمن است، جمهوری اسلامی است. می‌دانند که این احساس مسلمانی، چگونه در مسلمانان عالم زنده شد.

 

مظالم از ترس بیداری و استکبارستیزی مردم؛ (دیدار جمعی از روحانیون و ائمه جماعات با رهبر انقلاب ۱۳۷۲/۱۱/۱۷)

دنیای‌ کفر و نفاق‌ و ظلم‌ و طغیان‌ که‌ امروز از بیداری‌ ایمان‌ اسلامی‌ در وحشت‌ بسر می‌برند دست‌ به‌ دست‌ هم‌ دادند تا خود را از اثرات‌ و نفوذ امواج‌ تقوا و ایمان‌ اسلامی‌ رها سازند و آنچه‌ که‌ اکنون‌ در اقصی‌ نقاط جهان‌ نظیر بوسنی‌، فلسطین‌، لبنان‌، الجزایر و کشمیر جریان‌ دارد گویای‌ بغض‌ و کینه‌ شدید اهل‌ ظلم‌ نسبت‌ به‌ اسلام‌ و نظام‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ است‌.

 

تعرّض به ناموس و جان و مقدّسات مسلمین هند و کشمیر؛ (پیام به کنگره عظیم حج ۱۳۷۲/۰۲/۲۸)

در کشمیر و هند، تعصّب کور و جهالتبار هندوها، با استفاده از اغماض و گاه کمک دولت، به ناموس و جان و مقدّسات مسلمین تعرّض می‌کند و این با خونسردی و لبخند بی‌تفاوت امریکا و غرب مواجه می‌شود.

 

حمایت از مردم کشمیر جرم نیست؛ ( 8/خرداد/1372 ؛ پاسخ‌ به‌ نامه آقای ری ‌شهری درخصوص جلوگیری‌ دولت سعودی از برگزاری آئین‌ برائت ‌از مشرکین‌)

آیا حمایت‌ از ملتهای‌ مظلوم‌ مسلمان‌ مانند ملت‌ فلسطین‌ و مظلومان‌ بوسنی‌ و هرزگوین‌ و مردم‌ کشمیر و عراق‌ و تاجیکستان‌ جرم‌ است‌؟ آیا افشاگری‌ نقشه‌های‌ آمریکا و دیگر مستکبران‌ بر ضد اسلام‌ و مسلمین‌ عملی‌ برخلاف‌ وظیفه‌ است‌؟ آیا دعوت‌ مسلمانان‌ به‌ اتحاد و ابراز نفرت‌ از عوامل‌ تفرقه‌افکن‌، دستور صریح‌ قرآن‌ نیست‌؟ آنکه‌ از تعطیل‌ چنین‌ وظائف‌ مهمی‌ سود می‌برد آمریکا و صهیونیسم‌ است‌.                      

 

موضع آمریکا در برابر قضایای گریه آور کشمیر خصمانه  است ؛ (پیام به کنگره عظیم حج: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۷۳)

اگر دخالت و سیاستگذاری آنان نمی‌بود، مسلمانان بوسنی در برابر صربهای مسلّح و مجّهز، از دریافت کمکهای تسلیحاتی ممنوع و محروم نمی‌شدند و ملّتی دست بسته و محاصره شده، قربانی مهاجمینی خونخوار و گستاخ و تشویق شده، قرار نمی‌گرفت. دردآور آن است که امریکا و ناتو پس از این زمینه‌سازی بیرحمانه برای قتل عام مسلمانان بوسنی، و پس از این‌که سازمان ملل و دبیر کلّ آن را کاملاً در جهت همین سیاست به کار انداخته‌اند، و پس از نشان دادن علائم رضایت خود از قلع و قمع مسلمانان به دست صربها، و پس از گذشت چند هفته از حمله‌ی سبعانه‌ی مهاجمین به زن و کودک و پیر و جوان مسلمان، و کشته شدن هزاران بیگناه و پدید آمدن محنتی بدان عظمت برای مردم شهر گوراژده. پس از این همه، با تهدید صربها به بمباران هوایی، شکنجه را متوقف می‌کنند و آنگاه این را به حساب انساندوستی و صلح دوستی و بیطرفی خود می‌گذارند!! آیا اگر جلاّدی پس از ساعتها و روزها، شکنجه‌ی شخصی را موقوف کند می‌تواند مدعی انساندوستی خود شود و ادامه ندادن شکنجه را دلیل بیاورد؟؟! همین موضع ظاهراً بیطرف ولی عملاً خصمانه نسبت به مسلمین، در همه‌ی قضایایی که در آن مسلمانان مظلوم، یک طرف قضیه و مورد ستم و فشار دشمنان خود هستند، نیز از آمریکا و همدستان اروپایی‌اش مانند انگلیس دیده می‌شود. که نمونه‌ی آن، قضایای گریه‌آور کشمیر و محنت شدید مسلمانان قره‌باغ و تاجیکستان است. هر جا دولت یا جمعیّتی شعار اسلام می‌دهند و برای حاکمیت اسلام تلاش می‌کنند، بطور بی‌قید و شرط مورد اهانت و تهمت و سختگیری و دشمنیِ خباثت‌آمیز امریکا قرار می‌گیرند، مثال واضح، دولت سودان، نهضت اسلامی الجزائر، حزب‌اللَّه لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین، مسلمانان مصر و امثال آنهایند.

 

مسأله ی کشمیر یک مسئولیت  انسانی و اسلامی استایران و پاکستان فجایع کشمیر را افشا کنند؛                                                   (دیدار رئیس‌جمهور پاکستان با رهبر انقلاب ۱۳۷۳/۰۶/۲۰)

رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ ضمن‌ تأکید بر اهمیت‌ تداوم‌ همکاری‌ نزدیک‌ ایران‌ و پاکستان‌ در مسائل‌ گوناگون‌ بین‌المللی‌ اظهار داشتند: مسأله‌ کشمیر برای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ یک‌ مسأله‌ انسانی‌ و اسلامی‌ است‌ زیرا مردم‌ مسلمان‌ این‌ منطقه‌ به‌ طور آشکار تحت‌ ظلم‌ و ستم‌ قرار دادند و ما همواره‌ مراتب‌ انزجار خود را نسبت‌ به‌ آنچه‌ که‌ علیه‌ مسلمانان‌ کشمیر اعمال‌ می‌شود به‌ دولت‌ هند و در محافل‌ مختلف‌ ابراز کرده‌ایم‌ و از این‌ پس‌ نیز ابراز خواهیم‌ کرد.

حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ غربیها بویژه‌ آمریکا و مجامع‌ مدعی‌ طرفداری‌ از حقوق‌ بشر را به‌ سبب‌ چشم‌‌پوشی‌ در برابر تضییع‌ حقوق‌ مردم‌ مسلمان‌ کشمیر، فلسطین‌، بوسنی‌ و قره‌باغ‌ محکوم‌ کردند و کشورهای‌ اسلامی‌ و بیش‌ از همه‌ ایران‌ و پاکستان‌ را به‌ افشای‌ فجایعی‌ که‌ بر مردم‌ مظلوم‌ کشمیر تحمیل‌ شده‌ است‌، موظف‌ دانستند.

مقام‌ معظم‌ رهبری‌ ضرورت‌ برخورد فعال‌ کشورهای‌ اسلامی‌ در ارتباط با مسأله‌ فلسطین‌ را یادآور شدند و فرمودند. برخی‌ کشورهای‌ اسلامی‌ در نقاط دوردست‌ بویژه‌ کشورهای‌ مسلمان‌ آسیایی‌ نسبت‌ به‌ مسأله‌ فلسطین‌ مواضعی‌ به‌ مراتب‌ بهتر از کشورهای‌ عربی‌ اتخاذ کرده‌اند و این‌ مواضع‌ باید با کمال‌ قدرت‌ و قوت‌ حفظ شود.

در این‌ دیدار همچنین‌ آقای‌ فاروق‌ لغاری‌ رئیس‌‌جمهور پاکستان‌ مراتب‌ افتخار و مباهات‌ خود و هیأت‌ همراهش‌ را از مکان‌ ملاقات‌ با حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ ابراز کرد و طی‌ سخنانی‌ به‌ تشریح‌ دیدگاهها و مواضع‌ کشورش‌ در قبال‌ مسائل‌ جهان‌ اسلام‌ بویژه‌ مسأله‌ کشمیر، افغانستان‌ و تاجیکستان‌ پرداخت‌. وی‌ روابط ایران‌ و پاکستان‌ را بسیار نزدیک‌ و برادرانه‌ خواند و این‌ نکته‌ را مورد تأکید قرار داد که‌ جدیت‌ هر چه‌ بیشتر دو کشور در همکاری‌ و هماهنگی‌ میان‌ خود می‌تواند به‌ ایفای‌ نقشی‌ مؤثرتر در برخورد با مشکلات‌ بین‌المللی‌ بینجامد.

 

خطر بیرونی ؛ فشار نظامی و سیاسی بر سرملت کشمیر؛ (۴ اردیبهشت 1375)

افراد و مجموعه‌‌های بشری همواره از دو سو آسیب می‌‌بینند، اول از درون خود که منشاء آن ضعفهای بشری و هوسهای مهار گسیخته و تردیدها و بی ایمانی‌‌ها و خصلتهای منهدم کننده است، و دوم از دشمنان بیرونی که بر اثر طغیان و افزون طلبی و تجاوز و ددمنشی، محیط زندگی را بر انسانها و ملتها تنگ و فشار آلود می‌‌سازند و با جنگ و ظلم و تحمیل و زورگویی، بلای جان آنان می‌‌شوند.

محیط اسلامی - چه افراد و چه ملتها - همواره در معرض این دو گونه تهدید قرار داشته و امروز بیش از همیشه قرار دارد. ترویج متعمدانه‌‌ی فساد در کشورهای اسلامی و تحمیل فرهنگ غربی که از سوی برخی رژیم‌‌های وابسته نیز به آن کمک می‌‌شود و از رفتار فردی تا شکل شهرسازی و محیط عمومی زندگی و مطبوعات و غیره را در بر می‌‌گیرد، از یکسو و فشارهای نظامی و سیاسی و اقتصادی بر بعض ملتهای مسلمان و کشتارهای لبنان و فلسطین و بوسنی و کشمیر و چچنستان و افغانستان و غیره از سوی دیگر، شاهد بارز وجود این دو گونه تهدید در محیطهای اسلامی است.

امروز هر کس وضع دشوار ملتهای مسلمان و تسلط دولت جبار ایالات متحده بر آنان را بداند، هر کس از جنایات صهیونیستها و توطئه‌‌های پنهان آنان علیه کشورهای مسلمان آگاه باشد، هر کس از پیشرفت این غده‌‌ی بدخیم سرطانی در ارکان اقتصادی و سیاسی دولتهای منطقه احساس خطر کند، هر کس وضع تیره‌‌ی ملت فلسطین را ببیند که در اردوگاههای غربت، رنج می‌‌برند و خانه و کاشانه‌‌ی خود را در تصرف جلادان خویش می‌‌بینند، هر کس از وضع جنوب لبنان و منطقه‌‌ی اشغالی آن به دست صهیونیستها و مناطق دائماً در معرض تهاجم آن با خبر باشد، هر کس فاجعه آفرینی اخیر در لبنان را شنیده باشد که صهیونیستها با پشتیبانی دولت امریکا اکنون دوازده روز است که یکسره از هوا و زمین و دریا بیش از نیمی از این کشور را بمباران می‌‌کنند و کودکان و زنان و مردم غیر نظامی را قتل عام می‌‌کنند؛ هر کس از بوسنی و افغانستان و کشمیر و تاجیکستان و چچنستان مطلع باشد، هر کس توطئه‌‌های پی در پی و اقدامات خصمانه‌‌ی امریکای طغیانگر و صهیونیسم ضد بشر را بر ضد جمهوری اسلامی که امروز مظهر حاکمیت قرآن و اسلام است، بداند، آری هر کس این حقایق را دانسته و از غیرت اسلامی و احساس وظیفه‌‌ی دینی برخوردار باشد، تردید نخواهد کرد که از دست دادن ذخیره‌‌ی عظیم حج و ضایع کردن این پشتوانه‌‌ی مستحکم الهی برای اسلام و مسلمین، خسارتی بی‌‌جبران و گناهی بی‌‌غفران است.

 

مسأله ی کشمیر یک مسئولیت الهی و انسانی؛(۱۸ آذر ۷۶؛ بیانات در آغاز هشتمین اجلاس سران کشورهای اسلامی)

دنیای اسلام، امروز براثر آن تهاجم خصمانه، به اضافه عوامل درونی نسلهای گذشته، در وضعی مصیبت‌بار است. فقر و جهل و عقب‌ماندگی علمی و ضعف اخلاقی و از همه بدتر تسلّط فرهنگی و بعضاً سیاسی دشمنانش بر آن، از یک سو و گرفتاریهای بزرگی از قبیل مسأله فلسطین و مسائل افغانستان، لبنان، عراق، کشمیر، بوسنی و هرزگوین، قفقاز و غیر آن از سوی دیگر، فهرست بلندی از مسؤولیتهای الهی و انسانی را در برابر حکومتها و شخصیتهای سیاسی و رهبران جهان اسلام قرار داده است.

 

مردم کشمیر روزگار سختی را می گذرانند؛ (۲۵ خرداد ۷۸؛ پیام به کنفرانس بین‌المجالس اسلامی‌)

فلسطین عزیز کماکان در چنگال صهیونیسم غدار و حامیانش بخصوص حکومت آمریکا اسیر است و جنوب لبنان و جولان همچنان در اشغال متجاوزین قرار دارد. افغانستان دچار بیماری تفرقه و سیر به سمت ویرانی بیشتر است و مردم کشمیر روزگار سختی را می‌گذرانند.

مسئله کشمیر به بهترین وجه و طبق منافع مردم کشمیر حل شود؛(دیدار نخست‌وزیر هند با رهبر انقلاب ۱۳۸۰/۰۱/۲۳)

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به لزوم رفع تشنج در روابط هند و پاکستان افزودند: ما امیدواریم مسئله کشمیر نیز به

بهترین وجهی که متضمن حقوق و منافع مردم این منطقه است حل شود و مردم کشمیر از آسایش و آرامش برخوردار شوند.

همدری و همراهی و کمک به مردم کشمیر از وظایف بزرگ خواص امت است؛ (پیام به کنگره عظیم حج  1389/08/24  )

وظیفه بزرگ آن هم فرمان دادن به نیکی و بازداشتن از بدی و ایمان راسخ به خداست. هیچ معروفی برتر از نجات ملت‌ها از چنگال قدرت اهریمنی استکبار، و هیچ منکری زشت‌تر از وابستگی و خدمت به مستکبران نیست. امروز کمک به ملت فلسطین و محاصره‌شوندگان غزه، همدردی و همراهی با ملت‌های افغانستان و پاکستان و عراق و کشمیر، مجاهدت و مقاومت در برابر تعدّی آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسداری از اتحاد مسلمانان و مبارزه با دستهاي آلوده و زبان‌های مزدوری که به این اتحاد ضربه می‌زنند، و گستردن بیداری و احساس تعهد و مسئولیت در میان جوانان مسلمان در همه اقطار اسلامی، وظائف بزرگی است که متوجه خواصّ امت است.

زخم پیکر بر پیکره امت اسلامی و ضرورت حمایت صریح از مظلومین از جمله یمن ، بحرین، کشمیر ولو طواغیت ناراحت بشوند. (خطبه‌های نماز عید فطر در مصلای امام خمینی (رحمه‌الله)  05/04/1396 )

در مورد مسائل دنیای اسلام هم باید عرض کنیم که زخمهای زیادی بر پیکر امّت اسلامی است؛ مسائل یمن، جراحت بزرگی بر پیکر امّت است؛ مسائل بحرین همین‌جور؛ مسائل گوناگونی که در کشورهای اسلامی هست همین‌جور. دنیای اسلام باید به‌طور صریح از مردم یمن حمایت کند و از ظالمان و ستمگرانی که به این مردم -در روز ماه رمضان، در ماه مبارک- آن‌گونه تهاجمهایی انجام میدهند، اظهار برائت و بیزاری بکند، از مردم حمایت بکند؛ از مردم بحرین و مردم کشمیر همین‌جور. ملّت ما میتواند پشتوانه‌ی این حرکت عظیم دنیای اسلام قرار بگیرد؛ همچنان‌‌که ما صریحاً مواضع خودمان را نسبت به دوستان، دشمنان، معارضین، و مخالفین بیان میکنیم، دنیای اسلام [هم] -بخصوص روشنفکران، بخصوص علمای دنیای اسلام- بایستی همین شیوه را دنبال بکنند، صریح موضع بگیرند و خدای متعال را از خودشان راضی کنند، ولو دیگران و طواغیت ناراضی بشوند.

 

ضرورت ورود قوه قضائیه در مسائل بین المللی و پیگیری حقوقی از آنها، از جمله تروریسم، میانمار، کشمیر، شیخ زکزاکی (همزمان با ایام سفر مودی به اسرائیل بعنوان اولین نخست وزیر هند)(دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه با رهبر انقلاب  12/04/1394 )

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، پیگیری حقوقی مسائل و قضایای بین‌المللی را نیز بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: قوه‌ی قضائیه باید در موضوعاتی همچون تحریم‌ها، مصادره‌های آمریکایی‌ها، تروریسم و یا حمایت از شخصیت‌های مظلوم دنیا همچون شیخ زکزاکی و یا حمایت از مسلمانان میانمار و کشمیر، از جایگاه حقوقی وارد شود و نظر حمایتی و یا مخالفت خود را قاطعانه اعلام کند تا در دنیا منعکس شود.

        

 


افکار و نظریات: اقوال امام خمینی ره پیرامون کشمیر؛ ہسپتالوں کی حالت زار، مٹ جائے گی مخلوق تو انصاف کروگے...
ما را در سایت ہسپتالوں کی حالت زار، مٹ جائے گی مخلوق تو انصاف کروگے دنبال می کنید

برچسب : اقوال,خمینی,پیرامون,کشمیر؛, نویسنده : 6voiceofnation7 بازدید : 233 تاريخ : پنجشنبه 30 شهريور 1396 ساعت: 6:53